Kuljetus Rantakaulio – kohta 40-vuotias

Rantakaulio 35 vuotta

Ennen kuorma-autokin oli pikkuauto

Kuorma-autojen pituus ja erityisesti tilavuus on moninkertaistunut Kuljetus Rantakaulion historian aikana. Juha Rantakaulio Oy on entinen Plus Kaks Kuljetus Oy:n ja Veine Oy:n osakas. Olemme olleet perustamassa ja rakentamassa kumpaakin yritystä. 

Kalustosta

Muutama sana kuorma-autoista.

Kuorma-autot ovat kehittyneet valtavasti.

Kuljetus Rantakaulion ensimmäiset rahtaamiseen tarkoitetut kuorma-auto olivat kooltaan nykysilmin katsottuna vaatimattomia – siitäkin huolimatta, että ne edustivat aikanaan kapasiteetiltaan ehdotonta kärkiluokkaa.  

Kalusto – pitkää ja painavaa.

Noin sata vuotta sitten suurin sallittu ajoneuvon kokonaismassa oli 7 tonnia. 50-luvun lopulla yhdistelmän kokonaismassa oli 24 tonnia, 60-luvun lopulla 32 tonnia ja 80-luvun alussa yhdistelmän suurin sallittu kokonaismassa oli 42 tonnia ja maksimipituus 22 metriä. Nykyään suurin kokonaispaino on 76 tonnia.

Kalustoesittely

Kuorma-autojen kehityksestä.

Kalusto kasvaa

Vielä muutama vuosi sitten kuorma-auto yhdistelmän suurin sallittu pituus oli 25,25 metriä. Vuodesta 2019 alkaen maksimipituus on ollut 34,5 metriä. Rantakaulion alkuaikojen ajoneuvoihin nähden nykykalusto on siis liki tuplaten painavampaa ja n. 60% pidempää. Tavoite on maksimoida kuljetuksen kaikinpuolinen taloudellisuus. 

 

Rantakaulio Battery-teipattu auto

Akseleita ja turvallisuutta

Siinä kuin yhdistelmien pituus ja paino on kasvanut, myös akselimäärä on moninkertaistunut 2–3:sta jopa kymmeneen. Kasvavan koon myötä kalustoon kohdentuu lisääntynyt turvallisuusvaatimus. Pitkiltä yhdistelmiltä vaaditaan kamerajärjestelmät jotka mahdollistavat sivulle näkemisen, hätäjarrutus- ja kaistavahtijärjestelmät, elektronisen ajonvakautuksen ja sähköohjatut jarrut. Erityisen suuri koko edellyttää erityisen hyvän turvallisuuden hallinnan. 

Kasvuyritys

Juha Rantakaulio Oy on kasvanut viime vuosina 10% päätoimialaluokkansa keskiarvoa nopeammin. Tämä oikeuttaa Kauppalehden Kasvaja-sertifikaatin käyttöön myös vuonna 2023.  

Henri Rantakaulio

toteaa Kauppalehden Kasvuyritys-sertifikaatin olevan signaali siitä, että on pystytty kehittymään haastavalla alalla. Se ei ole itsestäänselvää eikä sitä myöskään Rantakaulion mukaan itsestäänselvänä pidetä. Kasvu on seurausta tarkasta pohdinnasta ja toiminnan määrätietoisesta ohjaamisesta oikeastaan kaikilla sen tasoilla.  

Yhteystiedot

Henri Rantakaulio

Henri Rantakaulio

Toimitusjohtaja

Henri Rantakaulio
Toimitusjohtaja
040 729 5278
henri@rantakaulio.fi

Juha Rantakaulio
Hallituksen puheenjohtaja
0400 750 007
juha@rantakaulio.fi

Juho Rantakaulio
Työnjohto / ajojärjestely
0400 344 800
juho@rantakaulio.fi

Juho Rantakaulio

Juho Rantakaulio

Työnjohto / ajojärjestely

Terminaali sijaitsee Kouvolassa, lähellä Tykkimäkeä. Karttalinkki. 

Postiosoite

Juha Rantakaulio Oy
Alakylänraitti 8
46110 Tuohikotti

Verkkolaskuosoite

OVT-tunnus: 003707678463
Operaattori: Maventa (003721291126)

UKK / Nostot

Missä Kuljetus Rantakaulion terminaali sijaitsee?
Kauanko Juha Rantakaulio Oy on toiminut?

Olemme toimineet Kouvolan alueella jo yli 35 vuotta.

Miten Tuohikotti liittyy Kuljetus Rantakaulioon?

Rantakaulion kuljetusyritys on aloittanut toimintansa Tuohikotissa.

Tarvitsetko kuljetuspalvelua? Se onnistuu helposti lomakkeen kautta – ota yhteyttä!